Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’,
en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

Ontmoet jouw toekomstige collega’s

Luister naar hun verhaal en misschien word jij ook overtuigd om deel uit te maken van Team SBE?

We kijken steeds uit naar gedreven mensen die graag hun tanden zetten in complexe, civiele projecten en creatieve oplossingen. Stuur ons je gegevens door en wij nemen contact op wanneer we een vacature hebben die aan jouw verwachtingen voldoet.

fietsbrug vijfstraten

Emmeline, Project Engineer Architecture bij SBE Sint-Niklaas

“Als recente Project Engineer (Architecture) bij SBE, ontdekte ik hen toevallig op een studentenbeurs en werd onmiddellijk aangetrokken door hun prachtige ontwerp van een voetgangers- en fietsbrug. Mijn keuze voor SBE boven andere studiebureaus komt voort uit de unieke combinatie van mijn liefde voor architectuur en stabiliteit. De vriendelijke en open sfeer, flexibele werkomgeving en de mogelijkheid om uitdagende projecten aan te pakken, maken mijn ervaring bij SBE bijzonder.”

Experts at Play Jeroen, Freek & Jeroen (vlnr)

Freek, Project Engineer Bouwkunde bij SBE Sint-Niklaas

“Werken bij SBE betekent uitdagende projecten met veel verantwoordelijkheid, in een no-nonsense-sfeer met aandacht voor inhoudelijke kwaliteit. De nadruk op work-life-balance met teambuildings, sportieve activiteiten en thuiswerkmogelijkheden maken het extra aantrekkelijk. Bij SBE staat teamwork centraal, en ik heb hier mijn communicatie, interdisciplinair denken en praktijkgerichte ontwerpskills sterk ontwikkeld.”

Experts at Play Kevin & Nykita
Experts at Play Kevin & Nykita (vlnr)

Nykita, BIM Engineer bij SBE Sint-Niklaas

“Mijn top drie voor wat er zo leuk is aan werken bij SBE is 1) de leuke werksfeer, 2) de flexibiliteit en 3) de grote variatie in projecten.

Die combinatie zorgt voor een afwisselende job waar je ’s ochtends graag voor opstaat, met een ideale balans tussen privéleven en werk.”

Stijn, BIM Engineer bij SBE Sint-Niklaas

“Ik ben Stijn en werk als BIM engineer bij SBE in het infra team, waar we ons bezighouden met het modelleren van wegen. Ik werk al bijna 8 jaar bij SBE, en de tijd vliegt voorbij als je plezier hebt!

Ik kwam in contact met SBE via een vriend die hier al werkte. Zijn enthousiasme over het bedrijf werkte aanstekelijk, en niet veel later waagde ik mijn kans. De projecten bij SBE, vooral de grote infrastructuurprojecten, hebben een echte impact op de omgeving. Bovendien heerst hier een positieve sfeer en er werken veel jonge mensen. De complexiteit van projecten en de fascinerende uitvoeringstechnieken spreken me aan. Bij de realisatie van een tunnel bijvoorbeeld, komt veel meer kijken dan alleen het ontwerp ervan. Ook het plaatsen van diepwanden, uitgravingen en het omgaan met grondverzet zijn belangrijke aspecten. Het leukste aan mijn job zijn het behalen van deadlines of het naderende einde van een grote fase. Het geeft een gevoel van voldoening.
Mijn ambitie bij SBE is om te blijven zoeken naar de voordelen van technologische vernieuwingen en deze kennis te delen met nieuwe collega‘s.

Mijn advies voor nieuwe starters is: Wees altijd leergierig en blijf op zoek gaan naar manieren om het proces te verbeteren, sneller en efficiënter te maken!”

Stijn, Project Engineer Industrial bij SBE Sint-Niklaas

“Mijn interesse in industrie en gebouwen bracht me bij SBE na een positieve ervaring tijdens de verdediging van mijn Masterproef.

Mijn werkdag bestaat voornamelijk uit rekenwerk en overleg met project managers, BIM-ingenieurs en klanten. Mijn job is daardoor zowel analytisch als mensgericht. Elk project en elke klant is anders, en de nadruk kan verschillen. Ook het afwisselende rekenwerk, zowel in beton als staal, maakt mijn functie heel divers.

Mijn advies voor nieuwe starters is: Doe mee met de activiteiten, zo leer je jouw nieuwe collega’s het beste kennen. En stel voldoende vragen, bij SBE helpen we je graag!”

Batoma, Project Engineer bij SBE Namur

“Door de diverse, complexe en multidisciplinaire aard van de projecten en het jonge, dynamische team was ik direct enthousiast om bij SBE aan de slag te gaan.

Mijn eerste project, de Passerelle Bowstring, een stalen loopbrug, staat me nog helder voor de geest, en het was een geweldige leerschool. Wat mijn baan echt geweldig maakt, is het opvolgen van de uitvoering van een project dat ik heb berekend. Op dat moment voel ik me ontzettend waardevol voor de samenleving. Het is gewoon fantastisch en bevredigend om te zien hoe iets wat op papier begon, tot leven komt!

Voor de toekomst heb ik plannen om mijn vaardigheden en ervaring verder uit te bouwen, zowel binnen mijn vakgebied als op interdisciplinaire terreinen. Het mooie is dat dit niet alleen mogelijk is bij SBE, maar ook wordt aangemoedigd!”

Guy, Project Manager Bij SBE Sint-Niklaas

Bekijk het verhaal van Guy. Hij werkt als Project Manager bij Team SBE in Sint-Niklaas.

“Het allerleukste? De variatie en telkens de uitdaging om iets nieuws te kunnen doen. Ik heb geen enkele dag die hetzelfde is.”

Word jij de nieuwe collega van Guy?

Maxime, Project Engineer bij SBE Sint-Niklaas

“Afgelopen zomer startte ik mijn zoektocht naar een eerste baan.

Na teleurstellingen bij andere bureaus ontdekte ik via LinkedIn de vacature voor projectingenieur Urbanisme en Wegontwerp bij SBE. De aantrekkelijke mix van grote infrastructuurprojecten en een gezellige werksfeer sprak me direct aan. Mijn motivatiebrief, waarin ik mijn bekendheid met SBE’s projecten benadrukte, leidde tot een verkennend gesprek en uiteindelijk tot een positieve wederzijdse interesse. Eindelijk kon het echte werk beginnen.”

Jan, Senior BIM Engineer bij SBE Sint-Niklaas

Benieuwd naar de carrière van Jan als Senior BIM Engineer bij Team SBE in Sint-Niklaas?

“Ik werk al 27 jaar bij SBE. Ik ben gestart als tekenaar, nadien een paar jaar voltijds ICT-manager geweest en ondertussen ben ik BIM coördinator van de grotere projecten.”

Wil jij net als Jan een mooie carrière uitbouwen bij SBE?

Tom, Senior Project Engineer Architecture bij SBE Brugge-Oostkamp

Dit is Tom. Hij werkt als Senior Project Engineer Architecture in onze Team SBE-hub in Oostkamp. Benieuwd naar zijn verhaal?

“Ik vind het vooral heel leuk binnen SBE dat er nog altijd een familiale sfeer hangt, dat mensen elkaar kennen.”

Word jij het nieuwste lid van onze SBE familie?

Onze projecten

Of het nu wegen, tunnels, bruggen of kunstwerken zijn, team SBE werkt deze technische huzarenstukjes graag tot op de kilonewton en millimeter juist uit. Een overzicht van enkele lopende projecten en afgewerkte realisaties.

Bekijk alle projecten

Heb je vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren: we helpen je graag verder!

Contacteer ons