Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’,
en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

Hallo, ik ben Emmeline!

Project Engineer bij SBE in Sint-Niklaas

“Bij SBE hoef ik niet te kiezen tussen mijn liefde voor architectuur en stabiliteit; hier kan ik ze combineren, wat zowel voor mij als voor SBE meerwaarde biedt.”

Hoe ik bij SBE ben terecht gekomen?

Onlangs ben ik begonnen als Project Engineer (Architecture) bij SBE, en tot nu toe is het een boeiende ervaring geweest. Mijn ontmoeting met SBE was eigenlijk toevallig op een studentenbeurs, waar ik onmiddellijk werd aangetrokken door hun prachtige ontwerp van de voetgangers- en fietsbrug in Wetteren. Na een kort gesprek met een collega voelde ik meteen een klik en heb ik me kort daarna aangemeld. Mijn keuze voor SBE boven andere studiebureaus komt vooral voort uit het feit dat ik hier niet hoef te kiezen tussen mijn liefde voor architectuur en stabiliteit, maar ze juist kan combineren, wat zowel voor mij als voor SBE meerwaarde biedt.

Wat mijn werk bij SBE zo speciaal maakt, is dat alles hier met een glimlach gebeurt. De tevredenheid van collega’s vertaalt zich direct in de bedrijfscultuur, waardoor elke werkdag extra plezierig is.

Bij mijn eerste gesprek viel me op dat de sfeer bij SBE heel vriendelijk en open is, en dat gevoel is in de afgelopen maanden alleen maar bevestigd. Mijn opstart was verrassend aangenaam. Mijn komst was goed voorbereid, het team was bijna voltallig aanwezig om me te ontmoeten, en collega‘s namen de tijd om alles rustig uit te leggen. De vriendelijkheid van iedereen valt echt op, en het creëert een gezonde werkomgeving waarin ik me direct thuis voelde.

Wat mijn werk bij SBE zo leuk maakt, is dat alles hier met een glimlach gebeurt. De tevredenheid van collega‘s vertaalt zich direct in de bedrijfscultuur. Kleine grappige momenten maken mijn werkdag nog beter, en onze teambuilding zat vol met die kostbare lachmomenten. Wat betreft activiteiten vind ik het moeilijk om te kiezen welke ik het leukst vind, omdat ik deelneem aan verschillende, zoals yoga, bootcamp en after-work drinks, en altijd in een leuke sfeer.

Wat mijn werk extra speciaal maakt, is de mogelijkheid om uitdagende projecten aan te pakken in een flexibele werkomgeving. Ik heb geen vaste bureau, wat betekent dat ik overal kan werken – thuis, tussen mijn directe collega‘s of in de hubs van Mechelen of Oostkamp. Dit geeft me de kans om snel veel collega‘s te leren kennen en mijn tijd flexibel in te delen. Mijn werkdag heeft geen vast stramien; ik wissel projectwerk af met vergaderingen en informele overlegmomenten.

Emmeline samen met andere Experts at Play op SBE Weekend 2023

Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd bij SBE, buiten mijn theoretische kennis, is het omzetten van conceptuele ideeën naar praktische toepassingen. Het werken met concrete randvoorwaarden en het begrijpen van de impact van mijn ontwerpkeuzes op het kostenplaatje en de plaatsing van de brug is een waardevolle ervaring. Wat betreft mijn ambities kijk ik op termijn uit naar het begeleiden van een project van A tot Z als Senior Project Engineer, met bijbehorende werfopvolging. Maar op dit moment vind ik het inwerken in mijn eerste projecten al uitdagend genoeg. Ik zou SBE zeker aanraden aan vrienden of kennissen. De vriendelijkheid van collega‘s, de vele activiteiten en de professionele aanpak maken het een geweldige plek om te werken.

Mijn advies aan nieuwe starters zou zijn om volledig mee te gaan met de SBE-sfeer, deel te nemen aan activiteiten en zoveel mogelijk collega‘s te leren kennen. Het maakt je tijd bij SBE nog leuker!

Ook zin om deel uit te maken van Team SBE?

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Emmeline? Aarzel niet om ons te contacteren!

Solliciteer nu

Benieuwd naar onze projecten?