Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’,
en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

Industrie & gebouwen

Industriële constructies mogen er dan wel vaak vierkant en eenvoudig uitzien, elk gebouw komt met zijn sectorspecifieke technische eisen en vraagt dus een uitgekiend plan.

Tivolibredenburg Muziekpaleis SBE #teamsbe #expertsatplay
all weather terminal Gent SBE engineering #teamsbe #expertsatplay

Industriële constructies

In havengebieden beperken we ons niet alleen tot kaaimuren, sluizen en terminals. We helpen er ook multinationals met de ontwikkeling van hun sites. Met marktleiders zoals BASF en Total hebben we raamcontracten lopen voor het ontwerpen van o.a. pijpenbruggen, loodsen, silo’s, platforms, enz. Onze ingenieurs spelen met high-end software en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van eindige elementen analyse. Bijgestaan door de geotechnische ingenieurs en een team van meer dan 30 BIM engineers wordt het ontwerp omgezet naar technische tekeningen en BIM-modellen. Deze mix van rekenen en tekenen, zorgt ervoor dat we onze klanten een totaaloplossing kunnen aanbieden.

het grote plein voor de terminal Rotterdam Centraal op een zonnige dag
Rotterdam Centraal Station and its environment

Gebouwen en ondergrondse parkings

Elk gebouw, zelfs een gewoon huis, heeft nood aan een ingenieur. Meer dan 30 jaar geleden werkte SBE nauw samen met architecten en hebben we de stabiliteit van heel wat woningen berekend. Vandaag heeft SBE wereldwijde referenties in het ontwerp van ‘landmarks’ zoals stations, tentoonstellingshallen, concertgebouwen, winkelcentra, (ondergrondse) parkings, …

Timmerhuis engineering SBE #teamsbe #expertsatplay

Troeven

Eén van onze grootste troeven is de brede waaier aan diensten die we onze klanten kunnen aanbieden: projectmanagement, schetsontwerp, (voor)ontwerp, technische tekeningen, werfopvolging en meer. Alles volgens de normen van de Eurocodes, British Standard en vele andere criteria.

Onze projecten

Het team Industrie & gebouwen is vooral actief in de haven van Antwerpen waar het een aantal grote spelers uit de (petro)chemie bijstaat in het ontwerp van hun constructies in staal en beton. SBE heeft op zijn industriële conto (ondergrondse) parkeergarages, grote publieke gebouwen, stations, enz. staan.

Benieuwd naar de andere projecten van team Industrie & gebouwen?

Bekijk alle projecten
Timmerhuis engineering SBE #teamsbe #expertsatplay

Heb je vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder!

Contacteer ons