Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’,
en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

Over ons

Experts at Play

Als onafhankelijk studie- en bouwkundig bureau bouwt SBE samen met zijn klanten op een duurzame manier aan de wereld van morgen. Met projecten die het resultaat zijn van meer dan 30 jaar expertise, een creatieve maatschappelijke verbeelding en solide procesbeheer.

Groene Zeedijk Middelkerke Westende - Golf dempende uitbouw GDU - dijk

Bij SBE geloven we in vooruitgang. Daarom moedigen we al onze teamleden aan zich te blijven ontwikkelen en verdiepen in hun vakgebied. Daarnaast zoeken we als bedrijf ook naar complementaire studiedomeinen, wat niet alleen onze dienstverlening naar een hoger niveau tilt, maar ook de integratie van onze aanpak verbreedt. Voor onze klanten zijn we zo niet alleen een centraal aanspreekpunt maar stelt ons dit ook in staat om hen een totaaloplossing te bieden.

SBE mixt jarenlange expertise met jeugdige creativiteit tot innovatieve bouwkundige en elektromechanische ontwerpen voor binnen- en buitenland. Zo bouwen we samen met overheden, aannemers en andere opdrachtgevers op een duurzame manier aan de wereld van morgen. Ons team van meer dan 200 enthousiaste ingenieurs, BIM designers en (landschaps)architecten en onze +30 jaar ervaring op de teller, maken van SBE een sterke en betrouwbare partner op de (inter)nationale markt. Met creatieve maatschappelijke verbeelding en solide procesbeheer focussen we ons op 5 kernactiviteiten:

Duurzaamheid

point observation Jambon sur vresse #teamsbe #expertsatplay

Bij SBE zijn we er van overtuigd dat maatschappelijk verantwoord ondernemen the way forward is en dat ondernemingen hierin een cruciale rol in spelen.

Als ontwerper van water- en burgerlijke bouwkundige ontwerpen, infrastructuur en industriële constructies zijn we ons bewust van onze impact en verantwoordelijkheid op vlak van mens, milieu en maatschappij. Daarom hechten we zoveel belang aan het maatschappelijk verantwoord ontwerpen van de wereld van morgen.

Kwaliteit

Het hoeft geen betoog dat kwalitatieve en performante realisaties essentieel zijn in de bouwkundige en elektromechanische sector. Bij SBE vinden we dat daar ook een onberispelijke en betrouwbare dienstverlening bij hoort.

 • Zo staan duurzame en vertrouwelijke banden met al onze contacten centraal. Klant, leverancier of onderaannemer, we benaderen iedereen op dezelfde constructieve manier.
 • Door volop in te zetten op de ontwikkeling en de groeicurve van de technische skills van zijn medewerkers, daagt SBE zijn dagelijkse werking telkens opnieuw uit, met een bloeiend resultaat als gevolg.
 • Om te blijven meespelen op het hoogste niveau, nemen we onze werking op verschillende momenten nauwkeurig onder de loep. Een intern kwaliteitssysteem met in-house audits, een jaarlijkse externe audit en feedback ‘put into practice’ houden ons scherp.

Ons beleid

Bij SBE voeren we een sterk bedrijfsbeleid om duidelijke richtlijnen op te stellen, een harmonieuze werkomgeving te bevorderen en een onwankelbare consistentie te garanderen.

In ons streven naar transparantie, waarbij we duidelijke verwachtingen stellen, staat het welzijn van onze mensen centraal. Deze toewijding strekt zich uit tot het verbeteren van jouw klantervaring door middel van een betrouwbare dienstverlening en ethische praktijken.

SBE great place to work engineering #teamsbe #expertsatplay
Dripl – gezonde drinks zonder verpakking

Jobs

Op zoek naar ‘a great place to work’?

Dan zit je zeker goed bij SBE! We kijken steeds uit naar gedreven mensen die graag hun tanden zetten in complexe, civiele projecten en creatieve oplossingen.

Benieuwd naar wat wij jou kunnen bieden?

Kantoren

 • Sint-Niklaas (HQ)

 • Mechelen

 • Oostkamp

 • Namen

 • Rotterdam

 • Valencia

 • Sint-Niklaas (HQ)

  In Sint-Niklaas vind je onze hoofdzetel, het kloppende hart van #teamsbe! Dit kantoor ligt op een comfortabele 5 minuten wandelen van het treinstation.

  SBE Sint-Niklaas
 • Mechelen

  Ons satellietkantoor in Mechelen  ligt vlakbij het station van Mechelen.
  Met dit kantoor willen we niet alleen een aantrekkelijke werkgever worden voor ingenieurs en andere professionals in de regio maar ook onze lokale aanwezigheid vergroten.

 • Oostkamp

  Ons satellietkantoor in Brugge-oostkamp  ligt vlakbij de E40.
  Met dit kantoor willen we niet alleen een aantrekkelijke werkgever worden voor ingenieurs en andere professionals in de regio maar ook onze lokale aanwezigheid vergroten.

 • Namen

  Om de projecten in samenwerking met de Service Public de Wallonie (SPW) en andere partners op de voet te kunnen opvolgen, opende SBE in 2017 een filiaal in Wallonië. Zo staan we met een contactpunt in de buurt klaar voor al onze klanten in het zuiden van het land, Groothertogdom Luxemburg en Frankrijk.

  SBE kantoor Namur
 • Rotterdam

  Sinds 2020 zorgt ons kantoor in Rotterdam, ook gelegen vlakbij het station Rotterdam Centraal, voor een lokale aanwezigheid om zo onze Nederlandse klanten nog beter te ondersteunen.

 • Valencia

  Hola España! In Valencia blijft onze filosofie hetzelfde: samenwerken aan technisch complexe projecten met lokale experten die graag eens buiten de lijntjes kleuren. En stiekem zijn we natuurlijk dol op tapas!

  Kantoor Office Valencia SBE engineering
Luchtbeeld van Seine-Schelde - sluis Harelbeke - vistrap - schipy

Heb je vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder!

Contacteer ons