Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’,
en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

Urbanisme & ontwerp

Elke vraag of opdracht die we bij SBE uitwerken, is in se een ruimtelijk vraagstuk. Met aandacht voor de context houden we de aanpak en het ontwerp steeds kritisch tegen het licht. Of het nu gaat om omgevingsaanleg, ontwerp van publieke ruimte, architecturaal ontwerp van (fiets)bruggen en -tunnels of het integraal ontwerp van dienstgebouwen; SBE streeft met zijn integrale ontwerpbenadering naar breed gedragen, duurzame totaaloplossingen met een eigen identiteit.

Vlasbrug

Omgevingsaanleg en landschappelijk ontwerp

Een project staat nooit op zich en dient telkens verankerd te worden in zijn context. Er is immers niets zo jammer dan een juist antwoord op een verkeerde vraag. Bij SBE is het daarom van belang dat er uitgegaan wordt van de bestaande omgeving en zijn specifieke kansen. Enkel zo kan men gericht en op een duurzame manier antwoord bieden op de uitdagingen rond een klimaatbestendige en water robuuste inrichting.

Ontwerp publieke ruimte

Veel projecten, vooral infrastructuurprojecten, brengen erg grote veranderingen in het omringende openbare gebied met zich mee. Deze veranderingen benutten en omtoveren tot kwalitatieve publieke ruimte is waar we bij SBE naar streven. Het zijn tenslotte deze plekken die volgens ons het antwoord zullen bieden op de ecologische, economische en sociale uitdagingen die voor ons liggen.

Architecturaal ontwerp bruggen, tunnels en dienstgebouwen

Bij het ontwerpen van zowel kunstwerken als dienstgebouwen, maakt SBE steeds de brug tussen de technische kant gedragen door de ingenieurs en de architecturale visie die wordt aangegeven door de architecten.

We streven daarbij naar een elegant samengaan van structurele eerlijkheid, klimaatverantwoord materiaalgebruik, natuurinclusief bouwen en pragmatische eenvoud. Dat resulteert in een architectuur die verantwoordelijk en respectvol omgaat met de plek waar ze staat en die ook de nodige weerstand biedt aan de voortdurende veranderingen die deze plek in de tijd ondergaat.

Visual engineering

Pont Capitte

Team Visual Engineering brengt de SBE projectideeën tot leven. Of het nu gaat om indrukwekkende video’s, verbluffende beelden of boeiende simulaties, wij transformeren de visie in virtuele werelden die tastbaar zijn.

Onze projecten

Door met een collectief van architecten, landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen als een verbindende schakel tussen de verschillende diensten te werken, biedt SBE vindingrijke oplossingen voor een ruimtelijk en maatschappelijk steeds complexer wordende context. Oplossingen die vooruitziend en kwalitatief genoeg moeten zijn om ook in een wereld van morgen de test te doorstaan.

Benieuwd naar de andere verwezenlijkingen?

Bekijk alle projecten
Fietsbrug Volhardingsstraat Jacques Rogge SBE engineering #teamsbe #expertsatplay

Heb je vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder!

Contacteer ons
Vlasbrug

Inspiratiegids 2024

Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’ en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

Bestel hier!