Onze kantoren zijn gesloten van 25 december, 2023, tot 1 januari, 2024. Wij zijn opnieuw bereikbaar vanaf 2 januari.

Urbanisme & ontwerp

Elke vraag of opdracht die we bij SBE uitwerken, is in se een ruimtelijk vraagstuk. Met aandacht voor de context houden we de aanpak en het ontwerp steeds kritisch tegen het licht. Of het nu gaat om omgevingsaanleg, ontwerp van publieke ruimte, architecturaal ontwerp van (fiets)bruggen en -tunnels of het integraal ontwerp van dienstgebouwen; SBE streeft met zijn integrale ontwerpbenadering naar breed gedragen, duurzame totaaloplossingen met een eigen identiteit.

Vlasbrug

Omgevingsaanleg en landschappelijk ontwerp

SBE plaatst de projecten in hun context, of het nu gaat om een industrieel havenlandschap, een stedelijke ruimte of het platteland. De context is steeds het vertrekpunt voor het ontwerp en de belangrijkste randvoorwaarde ervan. Een nauwkeurige inpassing in het landschap rondom is dan ook een basisvoorwaarde voor een geslaagd project.

R4 Oost West De Werkvennootschap SBE Arcadis engineering Gentse haven modal shift #teamsbe #expertsatplay

Ontwerp publieke ruimte

Veel projecten, vooral infrastructuurprojecten, brengen erg grote veranderingen in het omringende openbare gebied met zich mee. Deze veranderingen benutten en omtoveren tot kwalitatieve publieke ruimte is waar we bij SBE naar streven. Het zijn tenslotte deze plekken die volgens ons het antwoord zullen bieden op de ecologische, economische en sociale uitdagingen die voor ons liggen.

Lysbrug
Lysbrug

Architecturaal ontwerp bruggen, tunnels en dienstgebouwen

Bij het ontwerpen van zowel kunstwerken als dienstgebouwen, maakt SBE de brug tussen de ingenieurs technische kant van het verhaal en de architecturale visie die er aan vooraf gaat. Zo verzekeren we een kwaliteitsproject van a tot z.

Onze projecten

Door met een collectief van architecten, landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen als een verbindende schakel tussen de verschillende diensten te werken, biedt SBE vindingrijke oplossingen voor een ruimtelijk en maatschappelijk steeds complexer wordende context. Oplossingen die vooruitziend en kwalitatief genoeg moeten zijn om ook in een wereld van morgen de test te doorstaan.

Benieuwd naar de andere verwezenlijkingen?

Bekijk alle projecten
Fietsbrug Volhardingsstraat Jacques Rogge SBE engineering #teamsbe #expertsatplay

Heb je vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder!

Contacteer ons