Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’,
en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

Ontmoet Batoma

Project Engineer in Team Namur

“Het is geweldig dat ik aan echte projecten kan werken die echt iets betekenen voor de mensen. Dat maakt mijn werk super waardevol en nuttig!”

Als Projectingenieur bij SBE werk ik aan diverse aspecten van projecten, zonder me te specialiseren zoals mijn collega’s in Sint-Niklaas. Binnenkort vier ik mijn driejarig jubileum bij SBE, waar ik belandde via een LinkedIn-post die aangaf dat SBE Namur nog op zoek was naar medewerkers. De kans greep ik met beide handen, en voor ik het wist, maakte ik deel uit van Team Namur.

Wat me aansprak in SBE waren de diverse en multidisciplinaire projecten, die perfect aansloten bij mijn verwachtingen. Het jonge en dynamische team droeg ook bij aan mijn keuze. Ondanks dat mijn opstart tijdens de pandemie plaatsvond, verliep deze soepel. Mijn team verwelkomde me hartelijk, en ik kreeg meteen concrete tips en tricks. Zodra de coronaperiode voorbij was, kon ik andere teams leren kennen, wat ik enorm leuk vond.

Wat is zo leuk aan werken bij SBE?

Wat ik zo leuk vind aan werken bij SBE is de diversiteit van mijn projecten en de uitdagingen in timing en complexiteit. Het geeft echt een goed gevoel dat ik aan projecten kan werken die direct bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Het maakt mijn baan echt zinvol en waardevol.

Grappige momenten zijn er genoeg bij SBE, vooral tijdens teambuildings. Het is lastig kiezen tussen het SBE-weekend en het Let’s Talk event als het leukste, omdat je bij het laatste een overzicht krijgt van de strategische beslissingen voor het volgende jaar, wat medewerkers enorm betrekt.

Bij sommige projecten kan ik niet wachten om mijn computer te openen en verder te rekenen.

Mijn verwachtingen als ik naar het werk kom, hangen af van het project waar ik aan werk. Bij sommige projecten kan ik niet wachten om mijn computer te openen en verder te rekenen. Als ik SBE in één woord zou moeten omschrijven, dan kies ik voor gezellig.

Mijn meest uitdagende project was de Passerelle Bowstring, een loopbrug uit staal waar ik veel van heb geleerd. Omdat ik geen specialisatie heb, ben ik betrokken bij diverse projecten zoals bruggen, loopbruggen, sluisdeuren en schokanalyses van boten. Mijn werkdag bestaat voornamelijk uit de analyse van structuren en de monitoring van lopende projecten, inclusief administratieve taken en coördinatie.

Wat ik hier heb bijgeleerd, dat ik niet op school heb geleerd, is vooral de ervaring van werken in teams met verschillende expertises en teamleiders. Het leukste aan mijn job is het kunnen meevolgen van de uitvoering van een werk dat ik heb berekend, wat prachtig en bevredigend is.

Mijn ambities zijn het blijven ontwikkelen van mijn vaardigheden en ervaring op mijn vakgebied en interdisciplinaire domeinen. Bij SBE wordt dat aangemoedigd en mogelijk gemaakt. Ik zou SBE zeker aanraden aan vrienden of kennissen, en het advies dat ik aan nieuwe starters zou geven, is geduldig te zijn en niet bang te zijn om zaken te overleggen met collega’s als ze zich onzeker voelen.

 

Ook zin om deel uit te maken van Team SBE?

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Batoma? Aarzel niet om ons te contacteren!

Solliciteer nu

Benieuwd naar onze projecten?