Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’,
en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

Hallo, ik ben Nykita!

BIM Engineer bij SBE in Sint-Niklaas

“Hier heb ik ontdekt dat BIM Engineers niet enkel tekenen, maar ook heel nauw moeten samenwerken en vooral communiceren.”

Experts at Play Kevin & Nykita
Experts at Play Kevin & Nykita (vlnr)

Hoe ik bij SBE ben terecht gekomen?

Hallo, ik ben Nykita en ik werk als BIM-engineer bij SBE. Ondertussen staat de teller al op 1 jaar! Ik ben vooral gespecialiseerd in grafische programma’s Civil3D en Revit en werk momenteel allerhande infrastructuurprojecten uit, zoals wegenissen en kunstwerken.

Ik ben hier terecht gekomen door mijn eindstage. Ik was volop op zoek naar interessante bedrijven in de regio van Sint-Niklaas die inzetten op complexe bouwkundige projecten los van de traditionele huizenbouw. Na wat zoeken, botste ik op SBE. Ik heb me aangemeld en voor ik het wist was ik een Expert at Play!

Als ik erop terugkijk, ben ik er onmiddellijk ingesmeten, zonder het gevoel te hebben aan mijn lot te zijn overgelaten.

Als ik erop terugkijk, ben ik er onmiddellijk ingesmeten, zonder het gevoel te hebben aan mijn lot te zijn overgelaten. Natuurlijk is het heel spannend om te starten in een groot bedrijf met gigantische projecten als je nog maar net van de schoolbanken komt. Je moet heel veel informatie op relatief korte tijd verwerken, maar ik moet zeggen, de begeleiders bij SBE helpen je daar doorheen op hun typische familiale manier!

Mijn top drie voor wat er zo leuk is aan werken bij SBE is 1) de leuke werksfeer, 2) de flexibiliteit en 3) de grote variatie in projecten. Die combinatie zorgt voor een afwisselende job waar je ’s ochtends graag voor opstaat, met een ideale balans tussen privéleven en werk.

Mijn werkdag ziet er op het eerste zicht eigenlijk heel simpel uit. Ik werk nl. de hele dag aan een project. Maar uiteraard is elk project anders! Sommige projecten duren 3 maand, anderen dan weer een paar weken. De ene zijn bruggen, de andere dan weer fietstunnels… Aan variatie geen gebrek!

De Westelijke Ontsluitingsweg is tot nu toe het meest uitdagende project waaraan ik mocht meewerken. Hier heb ik ontdekt dat BIM Engineers niet enkel tekenen, maar ook heel nauw moeten samenwerken en vooral communiceren. Het belangrijkste wat ik heb bijgeleerd door bij SBE te werken wat ik niet op school leerde is het combineren van de verschillende grafische programma‘s met elkaar om op die manier tot een nog completer model te komen.

Ik kan echt iedereen aanraden om bij SBE stage te lopen! Meer nog, ik heb dat al een paar keer met succes gedaan. Ik ben met veel trots een ambassadeur van SBE! Het advies dat ik jullie kan meegeven is: Go with the flow! Het kan in het begin misschien zeer overweldigend zijn om in het team terecht te komen, maar laat het gewoon op je afkomen. Wees vooral niet bang om fouten te maken: iedereen bij SBE is zeer behulpzaam en bereidwillig, en daarbij, zonder fouten kan je niet groeien.

Ook zin om deel uit te maken van Team SBE?

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Nykita? Aarzel niet om ons te contacteren!

Solliciteer nu

Benieuwd naar onze projecten?