Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’,
en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

Wie is Stijn?

BIM Engineer bij SBE in Sint-Niklaas

“Het leukste aan mijn job voor mij is het halen van bepaalde deadlines of het naderen van het einde van een grote fase. Dat geeft het gevoel dat je een grote mijlpaal hebt bereikt en geeft veel voldoening.”

Hoe ik bij SBE ben terecht gekomen?

Hallo! Ik ben Stijn, en als BIM engineer werkzaam binnen team infra, waar we ons voornamelijk bezighouden met het modelleren van wegen.

Ik werk ondertussen bijna 8 jaar bij SBE. Een vriend die hier werkte, deelde zijn enthousiasme over het bedrijf, wat me ertoe bracht mijn kans te wagen.

De complexiteit van projecten en de fascinerende uitvoeringstechnieken spraken me enorm aan. Bijvoorbeeld, het realiseren van een tunnel gaat verder dan het ontwerp alleen: het plaatsen van diepwanden, uitgravingen, hoe omgaan met het grondverzet, is er de nodige ruimte om de werken uit voeren etc., zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Het zijn ook meestal grote infrastructuurprojecten die een impact hebben op de omgeving en de beleving van mensen, en dat spreekt me wel aan.

Mijn opstart bij SBE verliep echt soepel, vooral omdat je hier goed wordt begeleid. Grote projecten worden stap voor stap aangepakt en opgesplitst in kleinere deelprojecten, waardoor complexiteit behapbaar blijft en je het overzicht blijft behouden.

Het zijn ook meestal grote infrastructuurprojecten die een impact hebben op de omgeving en de beleving van mensen, en dat spreekt me wel aan.

Flexibel werken wordt bij SBE wel ondersteund, maar de leuke sfeer op kantoor is de reden om te komen. Thuiswerk is handig, maar voor de collegiale band en de vele activiteiten kom ik graag naar kantoor.

Het meest uitdagende project waaraan ik heb meegewerkt is ongetwijfeld de Oosterweelverbinding. De complexiteit van de verschillende disciplines op een compact stadsprojectgebied maakt het heel erg uitdagend. Verder ben ik voornamelijk betrokken bij de modellering van infrastructuurprojecten. Mijn doorsnee werkdag begint meestal met het overlopen van modellen en het voorbereiden van goedkeuringen voor het BIM-model, een virtueel 3D-model voor vergaderingen en besluitvorming.

Het belangrijkste wat ik hebt bijgeleerd hier bij SBE, dat ik niet heb geleerd op school is het continue ontdekken van veranderende softwarepakketten en nieuwe features, wat een cruciaal aspect is in ons werk.

Het behalen van deadlines en het naderen van het einde van een grote fase geeft veel voldoening en blijft het allerleukste aan mijn job.

Mijn ambitie is om bij SBE te blijven zoeken naar de voordelen van technologische vernieuwingen en deze kennis te delen met nieuwe collega’s. Dus, blijf leergierig en zoek steeds naar nieuwe manieren om het proces te verbeteren!

Ook zin om deel uit te maken van Team SBE?

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Stijn? Aarzel niet om ons te contacteren!

Solliciteer nu

Benieuwd naar onze projecten?