Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’,
en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

Burgerlijke bouwkunde & infra

Transport gebeurt zeer vaak over de weg. Of dit nu voor het werk of het plezier is, de weg blijft het meest gebruikte type infrastructuur. Aan de grond van al deze wegen, kunstwerken, bruggen, tunnels en verkeerswisselaars ligt uitgekiende burgerlijke bouwkunde.

Wegenbouw

Het aanleggen, onderhouden en vernieuwen van wegen is voor overheden over heel de wereld een cruciaal vraagstuk en een belangrijke uitgavenpost. Waar nieuwe wegen in ontwikkelingslanden broodnodig zijn voor de maatschappelijke en economische groei van het land, zoeken grootsteden naar oplossingen om dichtgeslibte verkeersaders te ontlasten. In beide gevallen heeft SBE de knowhow in huis om het probleem te tackelen.

Afhankelijk van de noden stellen we zaken voor zoals een mobiliteitsplan, een masterplan een technisch wegenontwerp, verkeerswisselaars, afrittencomplexen, enz. Voor de milieu- en sociale-impact-analyses binnen het mobiliteitsplan werken we samen met de allerbeste consultants.

Tunnelontwerp

Tunnels hebben de geweldige eigenschap extra capaciteit te garanderen met een minimale ecologische voetafdruk. Hoewel duurder dan bruggen, blijken ze daarom een populaire oplossing in drukbevolkte stedelijke gebieden. In bergachtige streken en onder rivieren maken ze vaak al eeuwenlang deel uit van het landschap en het collectief geheugen.

SBE kent niet alleen de kwaliteiten maar ook de moeilijke kantjes van tunnels, de uitdagende randvoorwaarden. SBE biedt alle nodige expertise die een tunnel mogelijk kan vragen aan, zoals o.a. civieltechnische en elektromechanische ontwerpen (ventilatie, verlichting en brandveiligheid).

voetgangers en fietsbrug Wetteren SBE engineering #teamsbe #expertsatplay

Bruggenbouw

Bruggen komen in alle soorten en maten. Praktische en essentiële rechttoe-rechtaanbruggen die louter verplaatsingen mogelijk maken, of prachtige architecturale kunstwerken met complexe ontwerpen waar de ingenieur een leuke uitdaging aan had. SBE heeft over heel de wereld het detailontwerp van tientallen bruggen uit staal en beton uitgevoerd. Tot het portfolio van SBE behoren onder meer de volgende types bruggen – waarbij de overspanningen variëren van slechts enkele meters tot vele honderden meters:

  • Tuibruggen
  • Boogbruggen
  • Vakwerkbruggen
  • Beweegbare bruggen
  • Bruggen met orthotroop brugdek
  • Rolbruggen
  • Fiets- en voetgangersbruggen

Onze projecten

Of het nu wegen, tunnels, bruggen of kunstwerken zijn, team SBE werkt deze technische huzarenstukjes graag tot op de kilonewton en millimeter juist uit. Een overzicht van enkele lopende projecten en afgewerkte realisaties.

Bekijk alle projecten
vooraanzicht - eenden - vogels - water - visual - fiets- en voetgangersbrug Zulte

Heb je vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren: we helpen je graag verder!

Contacteer ons