Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’,
en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

Visual engineering

Imagination creates reality

Team Visual Engineering brengt de SBE projectideeën tot leven. Of het nu gaat om indrukwekkende video’s, verbluffende beelden of boeiende simulaties, wij transformeren de visie in virtuele werelden die tastbaar zijn.

 

Pont Capitte

Met ons aanbod bezorgen we een reeks aan mogelijkheden om de complexiteit van projecten visueel inzichtelijk te maken. Niet alleen bieden we een glasheldere beeldcommunicatie, maar we bieden ook het ideale hulpmiddel aan om diepgaande technische inzichten in het project te verwerven.

Ontdek hier meer over ons gamma van fotorealistische beelden, video’s, simulaties, games tot zelfs virtuele meetings in BIM-modellen.

Fotorealistische beelden

Gedetailleerde en fotorealistische 3D-beelden zijn een onmisbaar onderdeel van projectcommunicatie. Het team Visual Engineering vormt complexe BIM-modellen om tot beelden die de geest van de plaats weergeven. In samenwerking met onze klanten creëren we zo visuele composities die tot ieders verbeelding spreken.

Video

Om de relatie van verschillende projectonderdelen te weerspiegelen of grotere ruimtelijke samenhang inzichtelijk te maken, is een video het ideale communicatiemiddel.

Elk frame vertelt een stukje van jouw projectverhaal. Door de inzet van de allernieuwste technologieën ontwikkelen onze visual engineers realistische en bewegende beelden van jouw projecten.

Wil je ook een bijhorende voice-over of muziek op jouw videobeelden? Ons team staat klaar om samen met de opdrachtgever het perfecte geheel te creëren.

Simulaties en games

Wil je een levensechte ervaring creëren? Ontdek dan onze voet-, fiets- en autosimulatoren.

Laat buurtbewoners de toekomst verkennen door vandaag al virtueel door je ontwerp te bewegen. Door de toekomst wandelen en zelfs opmerkingen achterlaten, of de impact van je ontworpen fietsbrug vandaag al toetsen? Terwijl je het ontwerp virtueel beleeft, voel je door onze fietssimulator ook daadwerkelijk de helling! Of test als autobestuurder het nieuwe kruispunt op veiligheid en gebruiksvriendelijkheid en wen alvast aan de toekomstige verkeerssituatie.

Een extra dimensie toevoegen aan onze simulaties is mogelijk door gameplay-elementen te integreren. Hierbij introduceren we specifieke opdrachten en raadsels rondom projectzones, waardoor visualisaties een interactief karakter krijgen. Deze interactiviteit zorgt voor een toegankelijke projectcommunicatie tijdens informatiemarkten en participatiemomenten.

  • Infomarkt Steenbrugge brug – Copyright: De Vlaamse Waterweg

Virtual meeting

Stel je voor dat je vergadert in het 3D-model van je project, om zo samen met anderen – iedereen op zijn eigen locatie – de voortgang van het ontwerp te bespreken.

Dit is een ideaal hulpmiddel om technische of ruimtelijke ontwerpen te evalueren en nog tijdens het ontwerpproces bij te schaven. We kunnen deze dienst ook in Virtual Reality (VR) aanbieden.

Onze projecten

Of het nu wegen, tunnels, bruggen of kunstwerken zijn, team SBE werkt deze technische huzarenstukjes graag tot op de kilonewton en millimeter juist uit. Een overzicht van enkele lopende projecten en afgewerkte realisaties.

Bekijk alle projecten
vooraanzicht - eenden - vogels - water - visual - fiets- en voetgangersbrug Zulte

Heb je vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren: we helpen je graag verder!

Contacteer ons