Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’,
en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

Hallo, ik ben Freek!

Project Engineer bij SBE in Sint-Niklaas

“Bij SBE is teamwork enorm belangrijk, ook over disciplines heen, zowel binnen het bedrijf als met andere bedrijven of klanten. Verschillende zaken zijn hierbij cruciaal, zoals een heldere en proactieve communicatie, interdisciplinair denken en praktijkgericht ontwerpen. Dat soort dingen heb ik meer ontwikkeld bij SBE dan op de schoolbanken.”

Experts at Play Lotte, Sandra en Freek (vlnr)

Hoe ik bij SBE ben terecht gekomen?

Ik ben Freek, projectingenieur bouwkunde en al 4,5 jaar aan het werk bij SBE. Door de locatie was studiebureau SBE sowieso al aantrekkelijk voor mij, want met de fiets naar het werk kunnen gaan leek een leuk vooruitzicht.

Ik leerde hen via een jobbeurs kennen en kreeg veel info over hun waterbouwkundige projecten, kaaimuren, infra en bruggenbouw, waardoor ik beter begreep waar ze mee bezig waren.

De omvang van de projecten, de focus en expertise op verschillende domeinen, waren enorme pluspunten voor mij. Het vooruitzicht om hieraan te kunnen meewerken en het enthousiasme van mijn toekomstige collega’s, maakten dat het voor andere studiebureaus moeilijk was om die kwaliteiten te overtreffen.

De omvang van de projecten, de focus en expertise op verschillende domeinen, waren enorme pluspunten voor mij en maakte dat voor andere studiebureaus moeilijk te overtreffen.

Het leuke aan werken bij SBE zijn de uitdagende projecten, waarbij je meteen veel verantwoordelijkheid krijgt. Er wordt gewerkt in een no-nonsense-sfeer met veel aandacht voor inhoudelijke kwaliteit. Daarnaast wordt er gewaakt over de work-life-balance, door het organiseren van teambuildings en sportieve activiteiten en door het aanbieden van thuiswerk.

Bij mijn eerste project, de Verbindingsbrug in Zeebrugge, kon ik meewerken aan alle verschillende projectfasen: voorontwerp, definitief ontwerp en uitvoering. Dit, in combinatie met de inhoud, maakt dit project het meest uitdagende waaraan ik tot nutoe heb gewerkt. Sowieso is het leuk maar vooral spannend als een project waarvan je aan het ontwerp hebt meegewerkt, in uitvoering komt. En al helemaal als het om de grootste beweegbare brug van Europa gaat!

Experts at Play tijdens de Gruttorun 2023

Bij SBE is teamwork enorm belangrijk, ook over disciplines heen, zowel binnen het bedrijf als met andere bedrijven of klanten. Verschillende zaken zijn hierbij cruciaal, zoals een heldere en proactieve communicatie, interdisciplinair denken en praktijkgericht ontwerpen. Dat soort dingen heb ik meer ontwikkeld bij SBE dan op de schoolbanken.

Misschien heb je Freek wel gespot tijdens de Poutrix-SBE Instagram Take-over van 13/11/2023? Bekijk de reportage hier.

Ook zin om deel uit te maken van Team SBE?

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Freek? Aarzel niet om ons te contacteren!

Solliciteer nu

Benieuwd naar onze projecten?