Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’,
en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

Ontmoet Stijn

Project Engineer Industrial bij SBE in Sint-Niklaas

“Variatie! Ieder project is anders, elke klant is anders, en er worden verschillende nadrukken gelegd. Daarnaast is er ook variatie in het rekenen: soms in beton, soms in staal. Dat maakt van mijn job wel een heel afwisselende functie.”

Hoe ik bij SBE ben terecht gekomen?

Heel toevallig eigenlijk. Tijdens de verdediging van mijn Masterproef zat een SBE-collega in de jury. We raakten aan de praat over SBE, en ik was meteen onder de indruk van het werk, de begeleiding en het dynamische team. Ik solliciteerde en ben nu nog steeds hier, al 4 jaar en 2 maanden.

Mijn opstart heb ik zeer goed ervaren. Je wordt echt goed begeleid in het begin. Ik ben bijvoorbeeld gestart met een stageproject waardoor ik op mijn eigen tempo met een aantal zaken kennis kon maken voordat ik aan mijn eerste grote project begon. Daarnaast wordt je ook heel warm ontvangen binnenin de werkgroep, wat je opstart des te leuker maakt. Door de activiteiten na of tussen het werk door, leerde ik de collega’s nog beter en sneller kennen.

Eén van de vijf kernactiviteiten van SBE, namelijk industrie & gebouwen, sprak me enorm aan. Met mijn eigen interesses en opleiding besefte ik al snel dat de gespecialiseerde tak binnen SBE precies was waar ik naar op zoek was, en ik wist dat ik er enthousiast over zou zijn. Bovendien zijn er bij SBE veel jonge mensen met wie het goed klikt. De talrijke buiten-werkse activiteiten die SBE organiseert, zoals SBE-fit of het SBE-weekend, bieden volop gelegenheid om te genieten van de collegialiteit en de aangename werksfeer.

Aangezien ikzelf ook een goedlachs persoon ben, moet ik iedere dag op kantoor wel eens lachen om iets.

Als echte fietsliefhebber vind ik wel de fietsactiviteiten het leukste. Vooral naar het samen sporten (fietsen, lopen, bootcamp…) met de collega’s kijk ik altijd heel hard uit. Om de zoveel tijd organiseren we een pingpongtoernooi tussen de middag, en dat is altijd wel lachen geblazen! Maar ook zo nu en dan eens een praatje slaan met de collega’s of grappige verhalen delen met een klant, kan zeker voorvallen.  Aangezien ikzelf ook een goedlachs persoon ben, moet ik iedere dag op kantoor wel eens lachen om iets.

Grotendeels werk ik aan industrieprojecten, wat zowel beton- als staalprojecten kunnen zijn. Op dit moment doe ik voornamelijk werk voor BASF. Ik denk dat het grootste project waar ik daar deel van uitmaakte de ‘Q500 nieuwe kaaimuur’ was. Ik was niet verantwoordelijk voor de kaaimuur zelf, maar de constructies aan de kaaimuur.

Mijn werkdag bestaat vooral uit het rekenwerk achter de constructies. Daarnaast spendeer ik ook veel tijd aan het overleggen met project managers, BIM ingenieurs én de klanten, wat van mijn job een heel analytische maar ook mensgerichte job maakt.  En natuurlijk: SBE zou SBE niet zijn als we na het werk geen ontspanning zouden doen.

Vooral hoe projecten in de praktijk worden uitgevoerd en concrete overwegingen in ontwerpen zijn zaken die ik echt op de werkvloer heb geleerd. Daarnaast leer ik al doende ook veel bij over de technische kant van het project, en blijft het niet enkel bij theorie. Ieder project is anders, elke klant is anders en er worden verschillende nadrukken gelegd. Er is ook variatie in het rekenen: soms in beton, soms in staal. Dat maakt van mijn job wel een heel afwisselende functie

Mijn ambitie is om vooral binnenin team industrial te werken, en hier nog meer ervaring en kennis op te doen. Op termijn zou ik ook graag Project Manager worden om de projecten van nog meer dichterbij te kunnen begeleiden!

Mijn advies aan nieuwe starters is: Doe mee met de activiteiten, zo leer je jouw nieuwe collega’s het beste kennen. En stel voldoende vragen: bij SBE we helpen je graag!

Ook zin om deel uit te maken van Team SBE?

Geïnspireerd geraakt door het verhaal van Stijn? Aarzel niet om ons te contacteren!

Solliciteer nu

Benieuwd naar onze projecten?