Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’,
en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

Krakelebrug

  • Locatie: BRUGGE (BE)
  • Discipline: BURGERLIJKE BOUWKUNDE & INFRASTRUCTUUR, URBANISME & ONTWERP, ELEKTROMECHANICA & WATERBOUW
  • Periode: 2023 - ...
  • Officiële goedkeuring projectnota
    Juni 2024
  • Start studie
    Maart 2023
Krakelebrug

De Krakelebrug, een bestaande draaibrug over de ringvaart in Brugge, is sinds het najaar van 2022 defect. Omwille van de levensduur en de slechte staat van de brug besliste De Vlaamse Waterweg om niet over te gaan tot restauratie, maar voor vervanging van de brug. De nieuwe brug wordt een tafelbrug met een brugdek van ruim 21 meter met plaats voor twee rijvakken, een dubbelrichtingsfietspad en een afgeschermd voetpad.

Nieuw

Vanaf eind 2025 start de bouw van de nieuwe Krakelebrug. De brug zal de veiligheid van de fietsers en de scheepvaart verhogen. De huidige Krakelebrug raakte onherstelbaar beschadigd bij een aanvaring in september 2022. De omgeving van de brug wordt samen met de bouw aangepast. Daarbij gaat ook extra aandacht uit naar het fietsverkeer met onder meer de optimalisatie van de fietssnelweg F31 Brugge-Zeebrugge.

Minder dan twee jaar na de aanvaring van de Krakelebrug, is het ontwerp voor de nieuwe brug klaar. De Vlaamse Waterweg nv hoopt eind 2025 te kunnen starten met de bouw. De nieuwe brug wordt een tafelbrug die in geopende toestand ruim 5 meter boven het maaiveld zal uitsteken. Het brugdek wordt horizontaal opgetild door 4 cilinders die bij het sluiten in de grond verzinken.

Het nieuwe ontwerp verzekert een stedenbouwkundig mooie inpassing van de brug in de omgeving en versterkt het beschermd stadsgezicht. Het brugtype maakt ook een verdubbeling van de doorvaartbreedte mogelijk waardoor schepen veiliger én vlotter de brug kunnen passeren. Dit zorgt ook weer voor een vlottere verkeerssituatie voor alle weggebruikers.

Krakelebrug

Oplossing voor de verbinding van de fietssnelweg F31 Brugge-Zeebrugge 

Het ruimere brugdek biedt een oplossing voor de verbinding van de fietssnelweg F31 Brugge-Zeebrugge komende van de spoorwegbedding op Sint-Pieters naar het Brugse stadscentrum. Op de nieuwe brug zal naast de 2 rijstroken voor autoverkeer plaats zijn voor een 4 meter breed dubbelrichtingsfietspad en een afgeschermd voetpad van 2,5 meter. Het dubbelrichtingsfietspad wordt doorgetrokken in de IJzerstraat en in de Krakeleweg. 

Door een herinrichting van het kruispunt van de Krakelebrug met de R30 zullen de fietsers maximaal conflictvrij en dus verkeersveiliger de brug kunnen gebruiken. De vernieuwing van de brug en omgeving maakt in de toekomst verschillende fietsverbindingen verkeersveiliger. Zowel het fietsverkeer van en naar de stad maar ook tussen de Brugse deelgemeenten Sint-Pieters en Sint-Jozef zal aanzienlijk comfortabeler verlopen. De snellere doorvaart van de Krakelebrug zelf, helpt bij het wegwerken van de Brugse bruggenproblemen.

Voor het verkeer op de R30 komende van de Scheepsdalebrug komt er een doorsteek in de middenberm om een U-bocht mogelijk te maken. Zo worden de baanwinkels langs de Sint-Pieterskaai vlotter bereikbaar en wordt het kruispunt aan de Krakelebrug ontlast.

Dubbelrichtingsfietspad

Het dubbelrichtingsfietspad wordt in de IJzerstraat doorgetrokken en sluit aan op de Werfstraat die als fietsstraat is gecatalogeerd. Ter hoogte van de Kolenkaai en de Diksmuidestraat worden de fietsoversteken naar het Baron Ruzettepark geaccentueerd. Zo wordt ook de stadsfietsroute (FR30) en de Vestenroute veiliger. 

De Krakeleweg die toegang geeft tot de Brugse binnenhaven wordt mee vernieuwd. Het kruispunt van de Krakeleweg met de Sluisstraat wordt lichtengeregeld met een vierkantgroenfase voor de fietsers. 
Aansluitend aan de werken voor de Krakelebrug zal stad Brugge de Sluisstraat voorzien van enkelrichtingsfietspaden. Hierdoor komt er los van de R30 een nieuwe vlotte fietsverbinding tussen Sint-Pieters en Sint-Jozef.

Verscheen in de media

11/6/23: Nieuwe Krakelebrug wordt dubbel zo breed en gaat tot 7 meter hoog: “Eenrichtingsverkeer overwogen, maar niet weerhouden”. Lees Het Laatste nieuws hier

11/6/24: Zo ziet de nieu­we Kra­ke­le­brug er uit. Bekijk de reportage van Focus WTV hier

Taken SBE

SBE staat in voor de opmaak van het ontwerp, in nauw overleg met de Stad Brugge en AWV. De vervanging van de brug wordt gekaderd in een ruimer projectgebied met onder andere nautische optimalisatie van de brug, aanleg van de F31 in de Ijzerstraat en heraanleg van een deel van de R30.

  • volledige opmaak van het ontwerp

Recente projecten

Van Antwerpen tot India, SBE zet overal ter wereld stappen in vooruitgang en vernieuwing. Hieronder vind je een selectie van onze meest recente projecten.

Bekijk alle projecten

Onze awards

Nieuws

Benieuwd naar wat er beweegt binnen SBE? Of bij welke projecten we betrokken zijn? Via dit nieuws houden we jullie op de hoogte van onze projecten en het reilen en zeilen binnen SBE .

Ontdek onze artikels
Luchtbeeld van Seine-Schelde - sluis Harelbeke - vistrap - schipy

Heb je vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder!

Contacteer ons