Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’,
en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

“Waar moet ik op letten als ik op zoek ga naar een job?”

We geven je graag tips over wat belangrijk is als je op zoek gaat naar je eerste werkervaring!

Doorheen de jungle van vacatureteksten, InMails, jobbeurzen en studentenactiviteiten kan het soms moeilijk zijn om de hoofdzaak van de bijzaken te onderscheiden.

Bij welk bedrijf is de job inhoud nu eigenlijk het interessantste? Wat is die Great Place To Work, en wat maakt dat uit? Hoe ontdek ik welk bedrijf écht bij me past? Kan ik die vertegenwoordiger vertrouwen, of probeert die me gewoon hun bedrijf te verkopen?

Puotrix

1. Back to basics

Begin bij het begin: welke functie zoek je eigenlijk?

Gedurende je opleiding heb je wellicht ontdekt waar je passie ligt en wat je minder
aanspreekt. Blijf trouw aan wat je intrinsiek motiveert, en laat je niet verleiden door jobs die niet aansluiten bij je interesses. Jij zit in de driver’s seat van je loopbaan, dus neem gerust het stuur vast!

Wist je dat SBE met zijn 5 kernactiviteiten een breed scala aan jobs én projecten aanbiedt?

2. Take your time!

Onthoud, ongeacht wat ze je ook wijsmaken: je hebt tijd!

Wil je nu al beginnen met zoeken? Doe gerust! Wacht je liever nog een paar maanden? Geen enkel probleem! Misschien wil je eerst genieten van je zomervakantie na afstuderen en daarna starten met je zoektocht? Alles is mogelijk! De beste jobaanbiedingen verdwijnen niet als je later begint met zoeken. Neem je tijd om alles grondig te onderzoeken en durf ook betere aanbiedingen afwachten. Laat je ook zeker niet opjutten om snel een beslissing te maken. Overweeg alle pro’s én contra’s in alle rust.

Wist je dat SBE op elk moment van het jaar op zoek is naar enthousiaste collega’s?

3. Great Place To Work?

Je werkomgeving is een plaats waar je acht uur per dag doorbrengt. Het is dus vanzelfsprekend dat je zoekt naar een bedrijf dat bij jou past en waarbij de werksfeer op en top is! Dit kan je ontdekken op de social mediakanalen van deze bedrijven. Snuister dus zeker eens rond op de Instagram of LinkedIn van je favorieten.

Wil je een bedrijf dat the extra mile gaat voor zijn medewerkers? Check dan zeker eens de Great Place To Work-winnaars. Dit is een jaarlijkse competitie waarin bedrijven het tegen elkaar opnemen op gebied van werksfeer.

Wist je dat SBE zich al 3 jaar op rij een Great Place To Work mag noemen?

4. Loon is belangrijk, maar staar je er niet blind op

Op het eind van de maand willen we allemaal gewoon onze boterham verdienen, en liefst van al met nog wat lekker beleg!

Zeggen dat het salaris er niet toe doet, is dus slecht advies. Toch, soms is het zo dat er een klein verschil ligt tussen het beste en het op één na beste aanbod, dat eigenlijk je voorkeur geniet. Staar je dan niet blind op dat verschil, en volg je buikgevoel!

Wist je dat SBE steeds boven het marktgemiddelde verloont?

5. Leg je oor eens te luister

Uiteraard proberen de recruiters steeds hun bedrijf een beetje te verkopen (behalve die van SBE, die zijn gewoon eerlijk!).

In dit geval kan het interessant zijn om eens te luisteren bij anderen of het bedrijf écht zo leuk is als de website beweert. Ken je iemand die al bij het bedrijf werkt of daar gewerkt heeft? Stuur eens een berichtje!

Ook Glassdoor kan hierbij enorm helpen. Dat is een platform waar werknemers reviews over bedrijven kunnen achterlaten, en wordt dus niet gecontroleerd door het bedrijf zelf. Vergelijk dus gerust eens jouw kanshebbers!

Wist je dat SBE 4,7 sterren op Glassdoor heeft verdiend?

6. Leg alles in de weegschaal

En last but not least…

We hebben de voornaamste zaken hier benoemd, maar toch zijn er ook minder tastbare zaken die je zeker in overweging moet nemen. Zo is bijvoorbeeld de balans tussen werk en privé een belangrijke factor. Een bedrijf waar overwerken de norm is, is misschien niet ideaal voor je privéleven. Ook woon-werkverkeer is iets wat je zeker moet meenemen in je beslissing.

De vuistregel is hier: onthoud dat het voor een langere periode is! Een lang traject op het einde van je werkdag kan je uitputten.

Wist je dat SBE volop inzet op het welzijn van zijn collega’s?

We hopen dat je hiermee je zoektocht kan beginnen!

Het enige wat we er nog aan willen toevoegen is: volg je buikgevoel, en kom zeker eens langs bij SBE!

Start je zoektocht al goed en neem eens een kijkje naar onze vacatures!

Bekijk onze vacatures hier

Onze projecten

Of het nu wegen, tunnels, bruggen of kunstwerken zijn, team SBE werkt deze technische huzarenstukjes graag tot op de kilonewton en millimeter juist uit. Een overzicht van enkele lopende projecten en afgewerkte realisaties.

Bekijk alle projecten
vooraanzicht - eenden - vogels - water - visual - fiets- en voetgangersbrug Zulte

Heb je vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren: we helpen je graag verder!

Contacteer ons