Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’,
en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

Award Night, Belgian Construction Award 2023!

08/12/2023

Op donderdag 7 december 2023 schitterde SBE op de ceremonie avond van #BCA in het prachtige Château du Lac in Genval, waar we een paar keer het podium mochten betreden om voor verschillende categorieën de prestigieuze Gold Award in ontvangst te nemen.

De avond begon met een hartverwarmend moment toen SBE werd bekroond met de eerste Gold Award in de categorie “Smart Innovation Award” met het project Digital Twin Viaduct Vilvoorde dat we ontwikkelden voor De Werkvennootschap. Deze award bekroont een slim, innovatief product of oplossing en verwijst naar de ontwikkeling en toepassing van intelligente technologieën en strategieën die verschillende aspecten van het leven, het bedrijfsleven en de samenleving verbeteren. Het gaat om de integratie van geavanceerde technologieën zoals Artificial Intelligence (AI), machine learning, the Internet of Things (IoT), robotica, gegevensanalyse en automatisering om intelligente systemen, producten en diensten te creëren voor gebruik in de bouwsector.

Lees hier meer over dit SBE project.

Het momentum bleef groeien toen Rinkoniên op het podium werd geroepen voor de tweede triomf van de avond, de Gold Award in de categorie “Belgian BIM Award” dat ze voor het project Royerssluis in ontvangst mochten nemen. Deze erkenning wordt toegekend aan een Belgisch privaat of publiek bouwproject dat voltooid werd met behulp van BIM. Het gebruik en de toepassing van BIM, innovatie en duurzaamheid, zijn belangrijke aspecten waarmee de jury rekening heeft houden. SBE stond namelijk in voor zowel de haalbaarheidsstudie als de opmaak van het aanbestedingsdossier. Tot slot bieden we Departement Mobiliteit en Openbare Werken technische bijstand bij de uitvoering van de werken.

Lees hier meer over dit SBE project.

Het hoogtepunt van de avond volgde snel met de toekenning van de Gold Award in de categorie “Urban Development, Infrastructure & Mobility”.
In een wereld van voortdurende verandering en duizelingwekkende technologische en digitale ontwikkelingen spelen stedelijke ontwikkeling, infrastructuur en mobiliteit een cruciale rol in het bevorderen van connectiviteit en samenhang tussen plaatsen en mensen. Met deze prijs worden publieke stedelijke ontwikkelings-, infrastructuur- en mobiliteitsprojecten die het publieke en maatschappelijke belang centraal stellen, erkend.

Het feit dat we deze erkenning mochten ontvangen voor het project Stedelijke Opwaardering Farciennes, onderstreept de impact van onze inzet voor duurzaamheid, innovatie met het oog op maatschappelijk karakter. Lees hier alles over dit SBE project.

Na de opwindende ceremonie genoten we van een informele receptie, waar we de gelegenheid hadden om te delen in elkaars succes en connecties te smeden met andere professionals in de bouwsector. De felicitaties en oprechte belangstelling van mededeelnemers verrijkten de al feestelijke sfeer van de avond.

De avond werd afgesloten met een heerlijk diner, waar we de tijd namen om te reflecteren op de avonturen van de avond en te genieten van de culinaire hoogstandjes in een ontspannen sfeer.

Namens het hele team van SBE willen we onze oprechte dankbaarheid uiten aan de organisatoren, de jury en alle betrokkenen bij de Belgian Construction Awards. Deze driedubbele erkenning is niet alleen een bekroning van ons werk maar ook een stimulans om vooruit te blijven kijken naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. We zijn vastberaden om onze inzet voor innovatie en duurzaamheid voort te zetten, en we kijken uit naar de voortzetting van vruchtbare samenwerkingen in de bouwsector.

Bekijk hier alle winnaars.

Wij kijken alvast uit naar de 5e editie van #BCA in Château du Lac op donderdag 5 december 2024.

Zin om ons team te versterken?

We zijn steeds op zoek naar gedreven mensen die graag hun tanden zetten in complexe, civiele projecten en creatieve oplossingen.

Luchtbeeld van Seine-Schelde - sluis Harelbeke - vistrap - schipy

Heb je vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder!

Contacteer ons