Bestel hier de gratis ‘Inspiratiegids 2024’,
en geniet van meer dan 150 pagina’s aan kunstwerken en landschappen van SBE, Urbanisme & Infra.

Herberekenen Bruggen en Viaducten

 • Locatie: NEDERLAND [NL]
 • Discipline: BURGERLIJKE BOUWKUNDE & INFRASTRUCTUUR
 • Periode: 2024 - ...
 • Brug over de Noord
 • Brug over de Noord
 • Brug over de Noord

Veel bruggen en viaducten in Nederland zijn in de periode na de Tweede Wereldoorlog tot stand gekomen. In de daaropvolgende decennia is de verkeersintensiteit aanzienlijk toegenomen, met zwaarder verkeer als gevolg. Dit heeft geleid tot een versnelde slijtage van constructies, waarbij objecten eerder dan oorspronkelijk verwacht het einde van hun technische levensduur bereiken. Bovendien is het inzicht in het gedrag van constructies, zoals vermoeiing en dwarskracht, geëvolueerd. Als gevolg hiervan is het nu essentieel geworden om deze bruggen opnieuw te berekenen om de constructieve veiligheid te waarborgen.

In de komende zes jaar staan herberekeningen gepland voor ongeveer 50 vaste stalen bruggen, 30 tot 50 beweegbare bruggen, en 245 betonnen bruggen en viaducten binnen het beheersgebied van Rijkswaterstaat. Na een grondig tenderproces heeft Arcadis/SBE met succes een positie verworven in alle drie de raamovereenkomsten.

Binnenkort gaan we van start met de eerste reeks herberekeningen, te beginnen met de vaste stalen brug over de Noord (N915), zoals te zien is op de bovenstaande foto. Daarna richten we onze aandacht op de eerste beweegbare brug, namelijk de Scharsterrijn bruggen (A6), die door Arcadis/SBE zorgvuldig onder handen genomen zullen worden.

Arcadis/SBE staat te trappelen te starten aan de eerste herberekeningen.

Brug over de Noord

Deelprojecten

  Recente projecten

  Van Antwerpen tot India, SBE zet overal ter wereld stappen in vooruitgang en vernieuwing. Hieronder vind je een selectie van onze meest recente projecten.

  Bekijk alle projecten

  Onze awards

  Luchtbeeld van Seine-Schelde - sluis Harelbeke - vistrap - schipy

  Heb je vragen?

  Aarzel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder!

  Contacteer ons